Du är värdefull

Också barnen har rätt att få sin röst hörd.

• Vi är skapade unika. Var och en är värdefull i sig själv, precis som han eller hon är. Ett projekt inom kyrkan som har tagit fasta på det här är Vacker i Guds ögon. (Se bilaga nere på sidan.)
  • Vi ska ta hand om vår kropp. Motion och idrott hjälper oss att må bättre, men vårt värde ligger inte i prestationer. Kyrkan har gett ut tio teser om motion och idrott.
  • Var och en har rätt att känna sig trygg, både i sig själv och i förhållande till andra. Ett material som stöder detta är Trygga barn i skolan. (Se bilaga nere på sidan.)
  • Ge vidare det goda du har fått! Sätt fart på det goda. (Se bilaga nere på sidan.)
  • Alla har rätt att säga sin åsikt. Ett led i demokratifostran är kyrkans kampanj Sedd och hörd.

Direktlänkar

Tio teser om motion och idrott

Sedd och hörd

Vacker i Guds ögon