Psalmedaljeskoj - att sjunga och lära sig tillsammans

Vad är Psalmedaljeskoj?

Psalmedaljeskoj är

• att sjunga tillsammans
  • att jobba med psalmer i skolan på ett roligt sätt
  • att samarbeta till nytta för både skola och församling
  • att lära känna en betydelsefull del av vårt lands musikkultur

Idén med Psalmedaljeskoj är att de elever som deltar skall få sjunga av hjärtans lust och lära sig nytt utan krav eller tävlingsmoment. Psalmedaljeskoj är samtidigt också en pinsjakt, för att det gör deltagandet mera målinriktat och ger motivation till att lära sig mera. Det ska vara roligt att sjunga!

Man väljer psalmer från Psalmedaljeskojs psalmlista, deltagargruppen övar dem och sjunger dem för församlingens kantor.

När eleverna i en deltagargrupp har lärt sig ett antal psalmer får varje elev en sångfågelpins i pris. Valörerna är brons, silver ochguld. Psalmedaljeskoj riktar sig främst till årskurs 3 och 4, men andra årskurser får naturligtvis också vara med.

Om en grupp i skolan gärna vill sjunga psalmer,men behöver specialanpassade regler ta kontakt med kontaktpersonerna för Psalmedaljeskoj.

Församlingens kantor

Domkapitlet i Borgå stift

Stiftssekreterare för gudstjänstliv och musik

Jan Hellberg