Gästfrihetens kyrka på Educamässan

Dialog och religiös läskunnighet på både svenska och finska framhålls i monter 7 c 48 på Educa-mässan i Helsingfors mässcentrum 24–25.1.2014.

Den evangelisk-lutherska kyrkan har inbjudit lärare i minoritetsreligionerna att medverka i montern där det hålls idékvarter varje heltimme. Monterns tema Uskontojen Suomi (Religionernas Finland) kombinerar Educa-mässans tema Suomi osaamisen kärjessä 2030 (Finland i kompetenstoppen 2030) med kyrkans aktuella tema Gästfrihetens kyrka.

Educa-mässan är Finlands största fortbildningsevenemang inom utbildningsområdet. I år räknar man med över 15 000 besökare.

Ev.luth. kyrkans samarbetsparter i montern är Ekumeniska rådet i Finland, Seurakuntaopisto/Agricola, Huvudstadsregionens religionslärare i smågrupperna samt de kyrkliga samfälligheterna i Helsingfors och Esbo.

Välkomna!