Religionspedagogiska dagar 19-20.4. 2018 i Uppsala

I vår åker vi över till Sverige, till Uppsala för de årliga religionspedagogiska dagarna . Programmet har planerats i samarbete med Teologiska institutionen vid Uppsala universitet.

Torsdag 19.4

10 Välkomstkaffe och presentation av deltagarna

10.30 ”Religionsläraren i gränslandet mellan det offentliga och det privata.” Malin Löfstedt, Anders Sjöborg och Maximilian Broberg presenterar sitt forskningsprojekt.

12-13 Lunch

13.30 Studiebesök i Uppsala domkyrka

15.30 “Religionsmöten i Jerusalem – samexistens och konflikt i praktik och teori.” TD Håkan Bengtsson, universitetslektor i bibelvetenskap. Tidigare chef för Teologiska institutet i Jerusalem (2007-2014).Vad är religionsdialog, religionsmöten och religionsdiapraxis? Med utgångspunkt i teoretiska definitioner vill jag belysa vilka saker som religiösa traditioner kan samarbeta kring, och var konflikterna uppstår.

17- Mingel med vin och tilltugg tillsammans med religionslärare från Uppsala.

Incheckning på hotellet (Clarion Hotel Gillet)

19 Gemensam middag där samtalet fortsätter…

Fredag 20.4

Morgonmål på hotellet

9-11 ”Religionsundervisningen som ett verktyg för eleven att processa existentiella frågor.” Religions- och medielärare och doktorand Anna Wrammert.

11.30 Lunch

ca 12.30 Avfärd till Uppsala moské där vi är med om fredagsbönen och efter det studiebesök till församlingen Livets Ord.

Senast kl. 16 är vi tillbaka i Uppsala centrum.

Teologiska Institutionen, Engelska parken, Thunbergsvägen 3 B, Uppsala.

Deltagaravgift: 120 € (middagen ingår i priset)

Logi: Hotellrum har preliminärt bokats vid Clarion Hotel Gillet (Dragarbrunnsgatan 23, 753 20 Uppsala). Enkelrum 950 kr. Boka ett rum genom att mejla **@** senast 15.3.2018. Uppge koden 2085GR002493, datumet och dina kontaktuppgifter.

Resa: Deltagarna ordnar sin resa själv. De som önskar resesällskap kan meddela det i anmälan.

Anmälningarna

Anmälan elektroniskt via Lyyti på adressen https://www.lyyti.in/religionspedagogiska senast 15.3.2018.

Arrangör

Kyrkostyrelsen, kyrkans central för det svenska arbetet i samarbete med Teologiska Institutionen vid Uppsala universitet