Två nyare böcker

Issakainen, Tytti och Lindfors, Helena (2007, svensk översättning 2015). Anton och Anna - Hoppet bär - När vi sörjer. SLEF-Media, Vasa.

Vikström-Jokela Monica (2009). När någon fattas - En sorgbok. Fontana Media, Helsingfors.

Faktaböcker

Dyregrov, Atle (2007). Barn i sorg. Studentlitteratur. Lund.

Dyregrov, Atle och Magne Raundalen (1995). Sorg och omsorg. Studentlitteratur. Lund.

Ekvik Steinar (2005) Tysta tårar. När barn sörjer. Verbum. Stockholm.

Huntley Theresa (1996). Du, barnet och sorgen. Libris. Örebro.

Johnsen Arnstein (1992). Barn sörjer. Verbum. Stockholm. (ett litet enkelt häfte som tar upp de viktigaste att känna till när barn sörjer)

Jonsson Stig och Annika Hagström (1990). En bro över mörka vatten. Cordia förlag. Karlstad. (skriven av prästen som kopplades in vid bussolyckan i Kista där 12 barn och 4 vuxna dog)

Högläsningsböcker

Skeie Eyvind. Sommarlandet - en berättelse om hopp. EFSförlag/Verbum.

Norunn Myhve Lund & Wench Hoel Röjne. Flöjten. (En berättelse om Maria 9 år vars bror dör.) Marcus Förlag.

Stickney Doris.. Larvar och trollsländor - att förklara döden för barn. Argument Förlag.