Läs mer

Pilgrimsvandring längs S:t Olofs sjöled för religionslärare 3-6.6. 2020
Pilgrimsvanndring, bild av Stefan Bremer
foto: Stefan Bremer

Vi blev tvungna att skjuta upp vår vandring  till nästa försommar. Då hoppas vi att kunna genomföra en fortbildning för lärare i form av en pilgrimsvandring . I maj 2019 öppnades officiellt S:t Olofs sjöled i Finland. Den går från Åbo och genom Åbolands skärgård över till Åland (och sedan vidare till Grisslehamn med Trondheim som slutmål).

Vi kommer att starta i Åbo domkyrka och vårt mål är Kökar. Varje dag vandrar vi några timmar. En guide vandrar med gruppen och vid vissa historiska platser kommer det att finnas sakkunniga som håller korta föredrag. Deltagarna behöver inte bära sin packning, vi har en följebil som tar hand om den. Vissa sträckor åker vi buss, taxibåt eller färja för att möjliggöra att vi på fyra dagar hinner bekanta oss med platser som var viktiga på medeltiden och andra sevärdheter.

Övernattningarna sker i gästhem/vandrarhem i tvåpersoners rum. Har du behov av enkelrum försöker vi i mån av möjlighet ordna. Meddela detta vid anmälan. I deltagaravgiften ingår boende, morgonmål, måltider (förutom två luncher på färjorna) guidningar och transportkostnader under dagarna.

På hösten slår vi fast datumen för nästa års vandring och uppdaterar programmet. Bekanta dig gärna med årets tilltänkta program och välkommen med nästa år!

Läs mer om programmet här

 

Har du frågor  kontakta maria.bjorkgren-vikstrom@evl.fi eller tel. +358 40 5846 873