Retreat för lärare

Lärarnas ork och välmående är en av nyckelfaktorerna för en bra skolvardag för eleverna. Som en form av  kyrkans skolsamarbete ordnar vi en retreat för lärare på retreatgården Snoan i Lappvik 22-24.11.2019.

En tyst retreat bygger på en beprövad tradition med klara strukturer. Balansen mellan tal och tystnad erbjuder trygga ramar att stanna upp och ta hand om sig själv. För den som i sitt arbete skall ge ut och finnas till hands för många, kan det vara välkommet att få dra sig tillbaka för ett par dagar, för att njuta av tystnad, vila, god mat och fridfull natur

Retreatens kännetecken är kravlöshet och frivillighet och man deltar i de programpunkter man vill.

Det finns gott om tid för vila och promenader och möjlighet till massage.

Retreaten börjar med kvällsmål på fredag kväll kl. 18.30 och efter söndagens lunch kl. 12.30 samlas deltagarna ännu till en kort avslutning kl.13.30.

Retreaten leds av Maria Björkgren-Vikström, tidigare lärare och nu sakkunnig i skolsamverkan vid Kyrkostyrelsen och Camilla Norkko, lärare och präst.

Retreaten kan ta emot 12 deltagare och kostar 150 euro. Vi har förlängt anmälningstiden till 8.11.  Program och anmälningslänk hittar du i dokumentet här nere på sidan.

Retreat för lärare, program och anmälningslänk